Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Τελέσθηκε το 40 / ήμερο μνημόσυνο του Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου

Σε κλήμα οδύνης τελέσθηκε στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου στο Δαφνιά Μακρυνείας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά το 40ήμερο μνημόσυνο του υπαρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αδίστακτων Αλβανών φυγάδων των φυλακών Τρικάλων στις 17 Ιουνίου 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας.
Η θεία δίκη ήθελε πριν την τέλεση του μνημοσύνου να σκοτωθεί σε συμπλοκή και ο δολοφόνος του Υπαρχιφύλακα Μάριον Κόλα.
Στο μνημόσυνο πέραν της οικογένειας που βιώνει τον ανείπωτο πόνο, ήταν πολλοί συγγενείς, συγχωριανοί, συνάδελφοι και εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών από την Αθήνα, την Βοιωτία, την Αιτωλία και την Ακαρνανία. 



Παρών ήταν ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αδαμάντιος Σταματάκης ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Αθ.Ματσίκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Στέφανος Λουλακούδης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Αποστολόπουλος και Πιστιώλης, εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Γιώργος Χαλβατζής,  ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός και ο πολιτευτής Γεώργιος Παπαναστασίου.
Στο κήρυγμα του ο Ιεροκήρυκας Νικόλαος Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στον χαρακτήρα του άτυχου Υπαρχιφύλακα ο οποίος ήταν θερμός ακροατής των κηρυγμάτων του.
Η επιθυμία όσων παρευρέθηκαν ήταν να εντοπισθούν και οι υπόλοιποι κακοποιοί και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και κανείς άλλος αστυνομικός να μην χαθεί τόσο άδικα όσο ο Υπαρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος. 
Η δήλωση ικανοποίησης που φέρετε ότι έκανε η σύζυγός του άτυχου Υπαρχιφύλακα όταν άκουσε για το θάνατο του Μάριον Κόλα είναι πέραν ως πέρα αναληθής.




Δεν υπάρχουν σχόλια: