Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

27 και 28/9: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα WAKEBOARD & το 5th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2014, στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ!

«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου ΤΡΙΤΩΝΑΣ», σας ευχαριστούν θερμά για την συμβολή σας στην επιτυχή  πραγματοποίηση του αγώνα «τριάθλου 1st    TRICHONIAN TRIATHLON»  που διοργάνωσε ο σύλλογός μας στη Λίμνη Τριχωνίδα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Το επιτυχημένο αποτέλεσμα αυτής της κοινής μας προσπάθειας για την  ανάδειξη της Λίμνης Τριχωνίδας, ως φυσικής μοναδικής πίστας για την πραγματοποίηση των αθλημάτων υγρού στίβου, επέφερε ένα ακόμη σημαντικό γεγονός για τον  ΤΡΙΤΩΝΑ και την περιοχή μας.
Την τιμητική πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ & WAKEBOARD  (ως επιβράβευση  στην  άοκνη προσπάθεια του συλλόγου μας), να συνδιοργανώσουμε ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ WAKEBOARD 2014 και ταυτόχρονα το 5th TRICHONIAN WAKEBOARD CUP 2014, με συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα.
Τα κορυφαία αυτά αθλητικά γεγονότα στο χώρο του αθλήματος θα πραγματοποιηθούν στη Λίμνη Τριχωνίδα-Δογρή στις 27,28 Σεπτεμβρίου 2014.
Και σ’ αυτήν μας την προσπάθεια λοιπόν, επιθυμούμε να είστε αρωγός και συμπαραστάτης.»

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Λίμνη ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης - Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Μακρυνείας

Η σειρά «ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΑ» παρουσιάζει την αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος προβάλλοντας οικολογικά προβλήματα διάφορων περιοχών, τις συνέπειες και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. Το τρίτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της σειράς μας ταξιδεύει στη λίμνη ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Μαθητές και καθηγητές λυκείου ταξιδεύουν στο νομό ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, για να επισκεφθούν την μεγαλύτερη λίμνη της ΕΛΛΑΔΑΣ, την ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ. Μιλούν για τη φυσική ομορφιά της και τη βιοποκιλότητα της, καθώς έχουν παρατηρηθεί πολλά είδη πουλιών και ψαριών, μερικά σπάνια. Γύρω από τη λίμνη υπάρχουν μικροί παραλίμνιοι οικισμοί που οι δραστηριότητες των κατοίκων τους έχουν διαταράξει τα φυσικό κάλλος και έχουν υποβαθμίσει το οικοσύστημα με διάφορους τρόπους. Οι μαθητές φωτογραφίζουν το τοπίο, ερευνούν το περιβάλλον της λίμνης, καταγράφουν τα προβλήματα της, προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης τους. Παράλληλα, τονίζουν την αξία της περιβαλλοντικής αγωγής, τους στόχους της και την άμεση εφαρμογή της σε όλα τα σχολεία.
Για να δείτε το ντοκιμαντέρ μεταβείτε στην διεύθυνση: http://www.hprt-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=53002&autostart=1

Δημιουργός
Παραγωγή: ΕΡΤ ΑΕ

Κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Αγρινίου


Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος οι επαγγελματίες αντιδήμαρχοι-20μηνη θητεία σε θέση προσφοράς και ευθύνης. Αυτοί είναι οι αντιδήμαρχοι Αγρινίου

Τους οκτώ αντιδημάρχους του ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο , ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

“Εύχομαι και στους οκτώ αντιδημάρχους καλή θητεία, καλή δύναμη γιατί τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο Πιστεύω με συνεργασία και μεθοδική δουλειά μπορούμε και οφείλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας. Το έχω πει πολλές φορές – και το εννοώ –αυτή είναι η εντολή μου- πως η νέα Δημοτική Αρχή, αφενός δεν θα κλειστεί μέσα στα γραφεία της και αφετέρου, θα έχει τις πόρτες της ανοικτές προς όλους τους πολίτες» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου. Ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε πως η επιλογή των Αντιδημάρχων δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού το σύνολο της δημοτικής του ομάδας αποτελείται στο σύνολο του από ικανά και έμπειρα στελέχη.
Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε πως «θα πρέπει να μπει ένα τέλος στους επαγγελματίες της πολιτικής. Οι θέσεις αυτές είναι θέσεις ευθύνης και προσφοράς και έτσι πρέπει να τις βλέπουμε. Κανείς μας δεν πρέπει να έχει «ύφος εξουσίας» και όποιος διαπιστώσει στην πορεία τέτοια φαινόμενα, να τα καταδικάσει»
Ο δήμαρχος Αγρινίου παρουσίασε αναλυτικά τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι αντιδήμαρχοι και υπογράμμισε πως στο νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου θα μεταβιβαστούν οι εξής αρμοδιότητες: Xωροταξίας, πολεοδομίας και πληροφορικής.

Θρησκευτική πανήγυρις στην Γραμματικού Μακρυνείας

Επί τη εορτή της παγκοσμίου  Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, εορτάζει και πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού  που βρίσκεται κάτωθεν του ενοριακού Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτιστικές εκδηλώσεις "ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ 2014" στη Γαβαλού Μακρυνείας

O Δήμος Αγρινίου, η Τοπική Κοινότητα Γαβαλούς και ο Σύλλογος Γαβαλιωτών Αθήνας ανακοινώνουν το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Μακρύνεια 2014-Παζάρια Γαβαλούς
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο  Προοδευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Π.Ε.Σ.Α.Γ.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πολιτιστικές εκδηλώσεις "Μακρύνεια 2014"

Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις Μακρύνεια 2014 με την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης με την συμμετοχή όλων των συλλόγων.
Εθελοντική αιμοδοσία Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 στο ιατρείο Γαβαλούς από 9:00 μέχρι τις 13:30 Να είστε όλοι εκεί!!!