Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Σχολικός εκφοβισμός - bullying - Η Αδιαφορία δεν είναι η λύση!

Η ενδοσχολική βία είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί όλο και περισσότερους γονείς και εκπαιδευτικούς. Στο άρθρο που θα διαβάσετε θα σας λυθούν πολλές απορίες, και θα κατανοήσετε την ψυχολογία του θύματος και πως θα πρέπει να αντιδράσετε στα φαινόμενα του “μπούλινγκ, και της ενδοσχολικής βίας... 
«Τώρα τελευταία, στα διαλείμματα, 3-4 παιδιά από την Γ΄ Γυμνασίου έρχονται κοντά μου και με ενοχλούν. Μου παίρνουν τα γυαλιά ή το μπουφάν και τα πετάνε κάτω ή τα πετάνε ο ένας στον άλλον. Με σπρώχνουν και με κλωτσάνε. Με φωνάζουν «φυτό» και τρέχουν κυκλικά γύρω μου, κάνοντας χειρονομίες και μορφασμούς. Ένας από αυτούς με τραβάει βίντεο με το κινητό του και μετά το στέλνει και σε άλλους. Θα «ανεβάσει» είπε το υλικό και στο facebook, αν το αναφέρω στους καθηγητές. Όταν φεύγω από το σχολείο, είναι όλοι μαζεμένοι σε μια γωνιά και με κοιτάνε περίεργα.»
Ένα βίντεο του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας κατά της ενδοσχολικής βίας.

Ο κος Κώστας Χειμώνας πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, στο Δήμο Αγρινίου

Ο πρώτος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, o κος Κώστας Χειμώνας εκλέχτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, στις 24.2.2015.
Ο Συμπαραστάτης αποτελεί ένα θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ , που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης» και αποσκοπεί μεταξύ άλλων , στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης , ορθής εφαρμογής των νόμων, στην διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις , σύμφωνα με της αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης .

Αποφασισμένη η δημοτική αρχή Αγρινίου να βάλει τάξη στην άναρχη αφισοκόλληση.

Με απόφαση του δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου θα εφαρμοστεί αυστηρά ο νόμος για την παράνομη αφισοκόλληση και οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις νόμιμες κυρώσεις.
«Η αυθαίρετη τοποθέτηση αγγελτηρίων και αφισών πρέπει να σταματήσει. Δεν είναι δυνατόν οι λιγοστοί υπάλληλοι του δήμου να ασχολούνται με τα αυτονόητα. Το Αγρίνιο πρέπει να είναι μια πόλη φιλόξενη, όμορφη και για να γίνει θα πρέπει πρώτα να είναι καθαρή» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ανδρέας Καλαμπαλίκης έχει προετοιμάσει την υπηρεσία του και το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενημέρωσε επαρκώς όλους τους εμπλεκόμενους. «Το μέτρο θα το εφαρμόζαμε λίγες μέρες αφότου αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή, διότι παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο της αφισοκόλλησης σε δέντρα, κολώνες, τοίχους κτλ..Επειδή όμως δεν θέλαμε να βρεθεί έστω και ένας που να πει «δεν γνώριζα» για το λόγο αυτό δώσαμε επιπλέον χρόνο για ενημέρωση και προετοιμασία.. Έχουμε τοποθετήσει ειδικά πλαίσια για τα κηδειόχαρτα και τις αφίσες μέσα στην πόλη και σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο. Στείλαμε επιστολές, συναντηθήκαμε με όλους τους εμπλεκόμενους και τους είπαμε ότι, αν δε συμμορφωθούν από 1ης Μαρτίου 2015 θα πέφτουν πρόστιμα. Θεωρούμε αυτονόητη την συνεργασία» κατέληξε ο κ. Καλαμπαλίκης.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα στην Μακρυνεία

Εύχομαι σε όλους καλή Σαρακοστή.  Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, της σωματικής και πνευματικής μας κάθαρσης και αποτελεί μια καλή αφορμή για ατομική-προσωπική και κατ’ επέκταση συλλογική και κοινωνική κάθαρση. 
Την χρειαζόμαστε….. για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σχεδιάζουμε και ονειρευόμαστε. Χρόνια πολλά! τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ.Γιώργος Παπαναστασίου.
Βίντεο από την εκδήλωση στον Άγιο Ανδρέα

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ο οδηγός της παρέας. Χορεύει, διασκεδάζει, τη βρίσκει, αλλά… Δεν πίνει...


Όλοι στην παρέα ξεφαντώνουν, ένας δεν πίνει: Αυτός που θα τους οδηγήσει όλους σπίτι χαρούμενους και ασφαλείς. Είναι ο οδηγός της παρέας. Χορεύει, διασκεδάζει, τη βρίσκει, αλλά… απόψε έχει βάρδια.


GreekStevia στο Αγρίνιο

Η εποχή της στεβιοζάχαρης μόλις ξεκίνησε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Ομάδες Παραγωγών, η ελληνική βιομηχανία και οι ερευνητές ζήτησε ο Θ. Κουτσουπιάς, ώστε να ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα και να υπάρξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τη νέα καλλιέργεια.
Το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ) και ο Ε.Υ. για το ΙΕΤΕΘ της δράσης Πειράματα αγρού του Προγράμματος GreekStevia, πραγματοποίησαν σήμερα, υπό την αιγίδα και με την ενεργό συμμετοχή της Ένωσης Αγρινίου, ενημερωτική εκδήλωση στο Παπαστράτειο Μέγαρο, όπου και αναλυτικά παρουσιάστηκε το εν λόγο πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του. 

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Αποζημιώσεις 1,4 εκατ. ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.466 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 21.695.877,83 ευρώ.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες, κηπευτικά και καπνά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015. 
Οι δικαιούχοι παραγωγοί στην Αιτωλοακαρνανία θα μοιραστούν το συνολικό ποσό του 1.466.272,01 ευρώ. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό 1540.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Λήγει στις 11 Μαρτίου 2015 η προθεσμία χορήγησης αδειών εγκατάστασης χωρίς επιβολή προστίμου σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.
Η αδειοδότηση και λειτουργία των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προϋποθέτει τον έλεγχο και την τήρηση των γενικών και ειδικών όρων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με: 
-την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας την υγιεινή και καλή διαβίωση των ζώων
-την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων
-την μέθοδο κατασκευής των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων 
-την ιδιοκτησία και τις νόμιμες χρήσεις γης
-την προστασία των δασών. 
Ανάλογα με το είδος κατασκευής και τη μορφή τους, οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις διαχωρίζονται σε: 

«Ξεδιπλώνεται» το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινούν συντηρήσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Με επιμονή, μεθοδικότητα και κοπιώδεις προσπάθειες ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει τη συντήρηση και αποκατάσταση των εθνικών και επαρχιακών οδικών αρτηριών, για να μπορούν οι συμπολίτες και οι επισκέπτες μας να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας.
Στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και περιλαμβάνουν συντηρήσεις οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινών σηματοδοτών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
«Συνεχίζουμε την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η αιρετή Περιφέρεια το έτος 2011 ώστε να διασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους συνολικά για 4.700 χιλιόμετρα δρόμων, ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο που έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης. Και για πρώτη φορά προλαμβάνουμε και μεριμνούμε σε βάθος διετίας, τόσο δηλαδή για το τρέχον έτος 2015, όσο και για το 2016» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Με τα έργα αυτά, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, η μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είμαστε σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους Δήμους, την Τροχαία και όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να ελέγχουμε το οδικό δίκτυο και να παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Παράλληλα οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καταγράφουν και επισημαίνουν επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο, οι οποίες χρήζουν παρέμβασης».

8ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης» στο Αγρίνιο

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 8ου Ημιμαραθώνιου δρόμου «Μιχάλης Κούσης», δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & ΚΕΠ, Νικόλαο Γκρίζη αλλά και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
Στόχος του δήμου Αγρινίου, όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου είναι να αναβαθμιστεί η σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία διεξάγονταν με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και μέσω αυτής να προβληθεί η πόλη μας στο πανελλήνιο και να αποτελέσει κίνητρο και πόλο έλξης για τους δρομείς ανά τη χώρα.
Ο 8ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης», συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τον οποίο ο Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε, αφού στο μικρό χρονικό διάστημα της προετοιμασίας συνεισέφερε σημαντικά στη διοργάνωση του αγώνα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκθεση φωτογραφίας για το Μιχάλη Κούση, η οποία, για πρώτη φορά, διοργανώνεται στο αθλητικό μουσείο του Αγρινίου που στεγάζεται στο Παπαστράτειο Μέγαρο, από τον υπεύθυνο του μουσείου, κ. Διονύσιο Μπαμπαρούτση.

Πρόσκληση σε αποκριάτικο χορό

Ο  Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου»  και τα μέλη των Κ.Α.Π.Η σας προσκαλούν στον Αποκριάτικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ» (στον Άγιο Κων/νο )  την Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη στις ζημιές στο δίκτυο της Μακρυνείας

Με μηχανικούς της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας περιόδευσε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά στο σύνολο του ορεινού οδικού δικτύου της Μακρυνείας για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία και στην περιοχή αυτή. Επίσης αυτοψία έγινε και στο σύνολο των βασικών οδών της περιοχής. Όπως φάνηκε από τη περιοδεία υπάρχουν σημαντικές ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης και η περιοχή μπαίνει στις άμεσες προτεραιότητες για παρεμβάσεις μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τεράστια επιτυχία σημείωσε η χοροεσπερίδα των Καψοραχιτών.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2015 ο Σύλλογος Καψοραχιτών – Παλαιοχωριτών Μακρυνείας «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ», πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία την ετήσια χοροεσπερίδα του, στο κέντρο VOICE στην Αθήνα.
Οι Καψοραχίτες και οι φίλοι της Καψοράχης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και επιβραβεύοντας όπως όλα δείχνουν, τις προσπάθειες του συλλόγου, γέμισαν ασφυκτικά τον χώρο του κέντρου και πέρασαν μία υπέροχη βραδιά χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Κουμπουλής, ευχαρίστησε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας κ.Χριστίνα Σταρακά, πρόεδροι συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων.
Τις ευχές του Δημάρχου Αγρινίου μετέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος.
Επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου μετέφερε τις ευχές του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή που λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

6 συμβουλές ασφάλειας για τα Κοινωνικά Δίκτυα

Είστε έτοιμοι για εκείνο το ταξίδι στην Αμερική που σχεδιάζετε τόσο καιρό; Θέλετε να το πείτε σε όλο τον κόσμο; Αρκεί να αναρτήσετε το γεγονός μαζί με τον ενθουσιασμό σας στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε επιτέλους αυτό το ταξίδι…” περιμένετε! Αν ανακοινώσετε δημόσια ότι φεύγετε για ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό είναι σαν να βάζετε μια μεγάλη πινακίδα νέον που να λέει “Ελάτε να μας ληστέψετε, θα λείψουμε αρκετές εβδομάδες. Με την ησυχία σας!”
Μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να είναι ένα ιδανικό μέσο επικοινωνίας με τους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας με πολλούς τρόπους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια όταν χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα.
Να είστε διακριτικοί. Να προσέχετε τι γράφετε στη σελίδα του προφίλ σας, στα φόρουμ, στα μηνύματα ή σε άλλες μορφές ηλεκτρονικής επικοινωνίας για να αποτρέψετε την πιθανή κλοπή της ταυτότητάς σας και να αποφύγετε άλλες απειλές. Πληροφορίες, όπως το όνομα και η επαγγελματική σας ιδιότητα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ημερομηνία γέννησης κτλ. είναι επικίνδυνο να εκτίθενται δημόσια. Να είστε πιο γενικόλογοι στις αναρτήσεις και τις πληροφορίες που δημοσιεύετε ώστε να μην μπορούν οι κακόβουλοι χρήστες να τις χρησιμοποιήσουν εύκολα εναντίον σας.

Nέα ΚΑΠ-ΟΣΔΕ 2015 * Η Ένωση Αγρινίου ξεκινά τη διαδικασία. Πως θα υπολογιστούν τα νέα δικαιώματα, τι πρέπει να γνωρίζουν οι παραγωγοί για να μην χάσουν τις επιδοτήσεις. Ημερίδες σε Κατούνα, Αστακό, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Χαλκιόπουλο και Αγρίνιο.

Η νέα ΚΑΠ φέρνει πολύ σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς των επιδοτήσεων. Τα ιστορικά δικαιώματα έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 και δεν ισχύουν πλέον. 
Τα νέα δικαιώματα θα υπολογιστούν με βάση τη δήλωση του ΟΣΔΕ 2015. Το ΟΣΔΕ 2015 είναι καθοριστικό λόγω εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ (2015-2020) για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων για την πενταετία. 
Προσοχή: Όλοι ανεξαιρέτως οι δικαιούχοι για να λάβουν τα νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης της περιόδου 2015-2020 θα πρέπει το αργότερο μέχρι 15.5.2015 να έχουν υποβάλει την αίτηση τους στο ΟΣΔΕ με αναλυτικό και ακριβή προσδιορισμό των αγροτεμαχίων, ώστε αυτά να καταταγούν στις τρεις περιφέρειες (βοσκότοποι, αροτραίες, δενδρώνες) και να γίνει ο υπολογισμός των νέων δικαιωμάτων τους. 
Εάν δεν υπάρξει εμπρόθεσμη δήλωση ενός δικαιούχου δεν θα υπάρξει υπολογισμός δικαιωμάτων για τη γη που καλλιεργεί και τα ζώα που εκτρέφει, ανεξάρτητα εάν είχε ή όχι ιστορικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα την οριστική απώλεια επιδοτήσεων.

Ληστεία σε χωριό της Μακρυνείας

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα στο χωριό Καψοράχη Μακρυνείας. Άγνωστοι μέχρι στιγμή δράστες εισήλθαν σε σπίτι όπου μένει μόνη μία γυναίκα και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Του συμβάντος έχει επιληφθεί το ΑΤ Γαβαλούς.
Οι κάτοικοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Θα πρέπει να ασφαλίζουν το σπίτι τους ακόμα και αν βρίσκονται στο γύρω χώρο η μέσα σε αυτό. Επίσης να μην ανοίγουν ή επιτρέπουν την είσοδο σε άγνωστα προς αυτούς άτομα.

Πρόσκληση σε συνεστίαση της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας σας καλεί στη Συνεστίαση που θα γίνει την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου ώρα 8:00 μ.μ. στο Μεζεδοπωλείο «ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ» Χαριλάου Τρικούπη 15 Αγρίνιο.
Πληροφορίες στα Γραφεία της Εταιρείας, κ. Σοφία Μιμμηγιάννη, τηλ. 26410 28902, 6939 466286
Τιμή συμμετοχής: 10 € το άτομο

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κούλουμα στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας και στην θέση Βουζά Ματαράγκας

Στην Δημοτική Ενότητα Μακρυνείας, και συγκεκριμέννα στο γήπεδο Αγίου Ανδρέα,θα πραγματοποιηθούν τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 23-2-2015 ώρα 11.00 πμ .
Την Διοργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει:
    1. Δήμος Αγρινίου
    2. Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα
    3. Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, διασκέδαση, πλούσια εδέσματα και μπόλικο κρασί.
Παραδοσιακοί χοροί θα παρουσιασθούν από τους:
Πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ανδρέα
Πολιτιστικό σύλλογο Γαβαλούς
ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ......!!!
Στην Δημοτική Ενότητα Αρακύνθου, στην περιοχή Βουζά, ώρα 11.00 πμ




Διεξαγωγή του final four κυπέλλου γυναικών βόλεϊ, στο Αγρίνιο 28 και 29 Μαρτίου 2015.

Ο Δήμος Αγρινίου ανακοινώνει την ανάληψη της διοργάνωσης του final four του κυπέλλου γυναικών βόλεϊ, το οποίο θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο την 28η και 29η Μαρτίου 2015.
Η διοργάνωση αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις πανελληνίως, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον και προβάλλεται από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά και έντυπα δίκτυα της χώρας. Η πόλη του Αγρινίου θα προβληθεί πανελληνίως μέσω της διοργάνωσης, της απευθείας μετάδοσης από την ΝΕΡΙΤ και του τηλεοπτικού διαφημιστικού σποτ στο οποίο θα προβάλλεται ιδιαιτέρως το Αγρίνιο.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Φραγκουλαίικων σας καλεί στον χορό του


Στήριξη των βρεφών και των οικογενειών τους από τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Αγρίνιου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με την Τράπεζα Χρόνου και το Γραφείο Διαμεσολάβησης προσκαλούν τους συμπολίτες μας στη στήριξη των βρεφών και των οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
Βρεφικές τροφές, γάλα, πάνες και βρεφικά έπιπλα, θα συλλέγονται σε περίπτερα που θα λειτουργούν στη Κεντρική Πλατεία Αγρινίου και στη Πλατεία Καραπανέϊκα.

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου (10:00-13:00 και 17:30-20:00)
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου (10:00-13:00 και 17:30-20:00)
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (10:00-13:00).

Ετήσιος χορός του συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας

Ο ετήσιος ο χορός του συλλόγου Γαβαλιωτών Αθήνας θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου Κυριακή μεσημέρι στο κέντρο άσπρο πιάτο στη Νέα Σμύρνη Ελευθερίου Βενιζέλου 42
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με τα μέλη του συλλόγου

Παπαδατιώτικο καρναβάλι 2015

Ο Δήμος Αγρινίου και ο εκπολιτιστικός σύλλογος Παπαδατών καλεί για ακόμη μια φορά μικρούς και μεγάλους στους ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς που θα σας παρασύρουν όλους στις 22 Φεβρουαρίου 2015 & ώρα 03.00.μμ 
Αν η τρέλα σας είναι στα δικά μας επίπεδα δηλώστε συμμετοχή μέχρι 14 Φεβρουαρίου στα τηλέφωνα
6951740469 (Κωνσταντίνος Παπαιωάννου)
6989406117 (Θωμάς Κωνσταντίνου)
6942446184 (Ζαχαρίας Γιαννόπουλος)

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Νέο ΔΣ στον πολιτιστικό σύλλογο Μαραθιωτών Τριχωνίδας οι Άγιοι Πάντες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΡΑΘΙΩΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ - «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ». 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 
ΣΤΙΣ 01-02-2015 :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΚΑΜΠΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΟΥΛΑ)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΙΑΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΛΗΜΗΤΣΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
ΜΕΛΟΣ: ΔΙΑΠΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΜΕΛΟΣ:ΛΙΑΝΤΖΙΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 
ΜΕΛΟΣ: ΧΕΙΛΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

Με τιμή 
Η πρόεδρος του Συλλόγου 
Καμπά Αθανασία

Αγωνιστής ο 17χρονος Αντώνης. Μετά από ενάμιση χρόνο ξανά στο θρανίο

Το αυτονόητα αγαθό της παιδείας, φαίνεται, ότι για πολλούς αποκτιέται μετά από τιτάνιες προσπάθειες και αγώνα δρόμου. Μετά από ενάμισι χρόνο στο σπίτι του, παιδί με ειδικές ανάγκες πήγε και πάλι στο σχολείο. Το πρόβλημα ήταν ότι το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο δεν μπορούσε να εκτελέσει δρομολόγιο προς Ειδικό Σχολείο άλλης βαθμίδας.

Την Δευτέρα, ο δεκαεπτάχρονος Αντώνης Μπουρδούνης πήγε στο σχολείο μετά από ενάμιση ολόκληρο χρόνο που η αναλγησία, η αδιαφορία και η γραφειοκρατία τον είχαν κλείσει στο σπίτι του. Τα αμέτρητα εμπόδια που υπήρχαν, μέχρι ο νεαρός Αντώνης να πάει στο σχολείο και να κάνει τα μαθήματά του, ξεπεράστηκαν αποκλειστικά και μόνο από τον ιδρώτα και το κουράγιο του ο πατέρα του, του κ Γιάννης, ο οποίος έχει ζήσει την ίδια κατάσταση και άλλες φορές στο παρελθόν. Κατάφερε να φέρει το αποτέλεσμα, που δεν είχαν καταφέρει από μόνοι τους αρμόδιοι φορείς, και ο γιός του να κάνει τη πιο αυτονόητη πράξη που κάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας του, να μορφωθεί πηγαίνοντας στο σχολείο. Ο κ Γιάννης, ενεργώντας μόνος του, με την συμπαράσταση του ΚΤΕΛ και του Προέδρου του κ Γιώργου Καψιαμπέτη, αλλά και του Νομαρχιακού Συλλόγου Αναπήρων «Η Ελπίδα» , το πρωί της Δευτέρας χαμογέλασε και αισθάνθηκε δικαίωση, που είδε το παιδί του στη σχολική αίθουσα. Παράλληλα, χάριν στον αγώνα δρόμου που έκανε ο πατέρας αυτός, άνοιξε τον δρόμο της γνώσης και της μόρφωσης και σε άλλα παιδιά. Το αυτοκίνητο που θα μεταφέρει τον νεαρό Αντώνη και ήταν παροπλισμένο μέχρι και την Δευτέρα, αν και υπήρχε ακριβώς για τον λόγο αυτό, θα εξυπηρετεί και άλλα παιδιά που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα.
Το θέμα αυτό είχε πρωτοαναδείξει η εφημερίδα «Σ» τον Οκτώβριο του 2012 και χάριν της δημοσιοποίησης του είχε δοθεί λύση τότε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού το παιδί μετά από μήνες ταλαιπωρούνταν πάλι.

Δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την επάρατη νόσο από το Δήμο Αγρινίου

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου ο Δήμος Αγρινίου την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2014 υλοποίησε δράση με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την επάρατη νόσο.
Ενημερώθηκαν οι συμπολίτες μας με τη διανομή 2500 ενημερωτικών φυλλαδίων σε κεντρικά σημεία της πόλης και συγκεντρώθηκαν φάρμακα στο Πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη για το Κοινωνικό Ιατρείο, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό και τις απογευματινές ώρες γι αυτό το σκοπό.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής δήλωσε μεταξύ άλλων: «ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καρκίνων είναι θεραπεύσιμο και ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη» . Επίσης μίλησε για την σπουδαιότητα στης συγκέντρωσης φαρμάκων στο Κοινωνικό Ιατρείο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας.

Θρησκευτική Πανήγυρη Αγ. Χαραλάμπους, στον κάμπο της Γραμματικούς

Την προσεχή Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα της εορτής του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, εορτάζει και πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγ Χαραλάμπους, στον κάμπο της Γραμματικούς
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής
Tη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 16:00 μμ Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στις 07:00 πμ θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος
Προσκαλούνται άπαντες οι ευσεβείς Χριστιανοί

Δια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
π Σπυρίδων Ιωάννου
Εφημέριος Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου
Γραμματικούς

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Μια φωτογραφία ....χίλιες λέξεις.

Μασάει κατσίκα ταραμά; Η προβατίνα όμως σκέφτεται να μασήσει τον σκαντζόχοιρο..... Δεν ξέρουμε άν δοκίμασε...
Φώτο: Σωτήρης Μεραντζής

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας

Αποδεκτά έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τα αιτήματα που εστάλησαν άμεσα χθες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση και πλέον κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το Δ.Δ. Πλάκας του Δήμου Καλαβρύτων Π.Ε. Αχαΐας.
Συγκεκριμένα, η Γ.Γ. ενέκρινε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από την Π.Δ.Ε. για τις Τοπικές Κοινότητες Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου Δ.Ε. Οινιάδων του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, των Δ.Ε. Παρακαμπυλίων, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Μακρυνειας, Αρακύνθου στον Δήμο Αγρινίου, τις Τ.Κ. Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών, Ποδογόρας, Αγριδίου, Πετσάλια, Φράγκου του Δήμου Αμφιλοχίας, τις Τ.Κ. Αργυρού Πηγαδίου, Θεοτόκος, Χαλικίου, Κόνισκας, Διπλατάνου, Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης του Δήμου Θέρμου και στην Δ.Ε. Πλατάνου, Τ.Κ. Κλεπάς, Δ.Ε. Αποδοτίας, Τ.Κ. Γραμμενη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, Καλλονή, Κυδωνιά, Γρηγόρι, Ελατόβρυσης, Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα και Δ.Ε. Πυλήνης στον Δήμο Ναυπακτίας.
Επιπλέον, εγκρίθηκε το αίτημα και κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάκας του Δήμου Καλαβρύτων στην Π.Ε. Αχαΐας, έπειτα από τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Όπως επεσήμανε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «μέλημά μας ήταν και παραμένει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, και ακολούθως τα σπίτια και οι περιουσίες των κατοίκων», ενώ να σημειωθεί πως από το πρωί τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών που έχουν πληγεί στην Αιτωλοακαρνανία και είναι σε συνεχή επικοινωνία από προχθές με τους Δήμους και τις αρμόδιες Υπηρεσίες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να παρέμβουν όπου χρειάζεται.

Βιβλικές οι καταστροφές από την κακοκαιρία στο Δήμο Θέρμου

 Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στην περιοχή του Δήμου Θέρμου. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι καταστροφές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «βιβλικές».
Τα μεγαλύτερα προβλήματα, που αναφέρονται στην επικοινωνία και στην ηλεκτροδότηση, αφορούν την ορεινή περιοχή. 
Οι Τοπικές Κοινότητες Αμβρακιάς, Αργυρού Πηγαδίου, Κοκκινόβρυσης και Χαλικίου παραμένουν για δεύτερη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σοβαρών βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε τηλεφωνικής επικοινωνίας στις περιοχές αυτές. 
Επίσης, εκτεταμένες κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών ορεινών οικισμών. Πολλά από τα σχετικά προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί με τα μηχανήματα της Περιφέρειας και με μισθωμένα από τον Δήμο μηχανήματα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, πολλοί δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχουν προκληθεί σ’ αυτούς. 

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αποτίμηση των ζημιών απο την κακοκαιρία

Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μακρυνείας. 
Συγκεκριμένα 
Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ Κάτω Κερασόβου και Άνω Κερασόβου. 
Προβλήματα υπάρχουν στον επαρχιακό δρόμο από Δαφνιά ως Καψοράχη λόγω καθολισθήσεων.
Διακόπηκε η κυκλοφορία από Καψοράχη για Παλαιοχώρι, Βαρκά, Λιθοβούνι, Μεσάριστα.
Στην περιοχή της Κάτω Μακρυνούς, Μαραθιά, Καψοράχης έχουν ξεριζωθεί δένδρα. 
Στο Ζευγαράκι δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις, αποθήκες και σταύλοι.
Η ετοιμότητα των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και η κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου που διέθεσε άμεσα τα μηχανήματα για την αποκατάσταση των ζημιών. Σημαντική ήταν η συμβολή των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου που υπερέβαλαν εαυτόν.

Κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητάει από την Περιφέρεια ο Δήμαρχος Αγρινίου

Την κήρυξη του Δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ζημιών στις δομές του από την κακοκαιρία ζητάει με επείγουσα επιστολή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Κος Γιώργος Παπαναστασίου από τον Περιφερειάρχη Κο Απόστολο Κατσιφάρα
Κύριε Περιφερειάρχη,
Όπως ήδη γνωρίζετε, τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές από πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλο το γεωγραφικό πλάτος του Δήμου Αγρινίου. 
Οι μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και οι ισχυρότατοι άνεμοι, προκάλεσαν πρωτοφανείς ζημίες σε υποδομές, υπερχειλίσεις χειμάρρων αλλά και σε ιδιοκτησίες δημοτών. 
Σε πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε πολλές Τοπικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου μας.
Κατά συνέπεια, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία ολόκληρου του Δήμου. 
Ειδικότερα:
1) Στη Δ. Ε. ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χούνης, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου.
2) Στη Δ.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Καστανούλας, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευή.
3) Στη Δ.Ε. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στην Τοπική Κοινότητα Λαμπιρίου.
4) Στη Δ.Ε. ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Δαφνιά, Καψοράχη, Μεσάριστας, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς, Λιθοβουνίου.
5) Στη Δ.Ε. ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ, εκτεταμένες κατολισθήσεις στις Τοπικές Κοινότητες Ματαράγκας, Ζευγαρακίου, Άνω και Κάτω Κερασόβου. Επίσης, έχει πλημμυρίσει η περιοχή Γεφύρια Αλάμπεη Ζευγαρακίου, επί της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Έξυπνο ποδήλατο, πανέξυπνο κράνος και αντικλεπτικό πετάλι

 Σε ορισμένες πόλεις του κόσμου η μετακίνηση με το ποδήλατο είναι δύσκολη και κυρίως επικίνδυνη υπόθεση. Η Αθήνα συγκαταλέγεται σε αυτές.
Σε μια χώρα όπου η ποδηλασία έχει αναχθεί σε “επιστήμη” -ναι, αυτή είναι η Ολλανδία- τησωματική ακεραιότητα των ποδηλατών έρχεται τώρα να προφυλάξει ο Ολλανδικός Οργανισμός Εφηρμοσμένης Επιστημονικής Έρευνας (TNO), ο οποίος ανέπτυξε ένα “έξυπνο” ποδήλατοεξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες που εντοπίζουν αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, άλλα ποδήλατα, ακόμα και εμπόδια.
Όταν ένα αυτοκίνητο πλησιάζει σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση, η σέλα ή οι μανσέτες του ποδηλάτου δονούνται για να προειδοποιήσουν τον ποδηλάτη.
Αφορμή για την ανάπτυξη του έξυπνου ποδηλάτου στάθηκε η ευρεία διάδοση του μέσου στη βορειοευρωπαϊκή χώρα, όπου οι ποδηλάτες μπορεί να κινδυνεύουν λιγότερο από τα αυτοκίνητα σε σύγκριση με τους ελληνικούς δρόμους, αλλά συχνά τα δίκυκλα συγκρούονται μεταξύ τους σε ποδηλατόδρομους όπου επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Το ποδήλατο του TNO προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που παρέχουν οι καθρέφτες.

Οι προδότες του φραπέ

Πέντε χρόνια σχεδόν έχω τη «Μαργαρίτα». Έγινα γνωστός όταν έγραψα ότι το πρόβλημα της Ελλάδα είναι ο λαός της. Από τότε δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα. Προχθές οι Έλληνες ανέβασαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που προσπάθησε με συνέπεια και τελικά τα κατάφερε να πείσει ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο. Δεν πρόκειται για δυο Ελλάδες.
Πρόκειται για τα 9/10 και το 1/10. Ναι, ένα 10% είναι οι θιασώτες του ορθολογισμού στη χώρα αυτή και αυτό αποτυπώθηκε και σε αυτές τις εκλογές. Τα πιο μισητά πρόσωπα στο δημόσιο βίο είναι ο Στέφανος Μάνος, που χρόνια τώρα έλεγε αλήθειες και τον κράζανε, και η Άννα Διαμαντοπούλου, που έκανε τη μόνη σοβαρή μεταρρύθμιση, αυτήν των ΑΕΙ. Την πρώτη που θα τσακίσει η νέα διακυβέρνηση. Το ΠΟΤΑΜΙ βγήκε να μιλήσει για κοινή λογική και τo είπανε πρακτορείο μιας ντουζίνας «κακών». Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα γίνουν μόνο όταν το 98% των κομμάτων κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και τις επιβάλλει. Αλλά και, πάλι, αν μείνει απέξω ένα 2%, ένας Γκλέτσος ας πούμε, να κάνει αντιπολίτευση, σε 4 χρόνια θα είναι κυβέρνηση. Και επειδή αυτό είναι αδύνατο δεν θα γίνουν ποτέ. Και ας πτωχεύσουμε και ας μας διώξουν από το ευρώ και ας μας στραγγαλίσουν και ας γίνει της κακομοίρας.