Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αναζητώντας Κυβερνήτες - Πολιτικούς εκ… «βάθρων» και όχι εκ… «βόθρων»

…Σου είπαν ψέματα πολλά, ψέματα σήμερα σου λένε ξανά κι αύριο ψέματα ξανά θα σου πουν. Ψέματα σου λένε οι εχθροί σου, μα κι οι φίλοι σου με ψεύτικες αλήθειες σε κοιμίζουν. Ψεύτικη δόξα σου τάζουν οι ψεύτες, μα κι οι φίλοι σου, σού κρύβουν την αλήθεια...
Μίκης Θεοδωράκης
Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος
Όποιος μελετήσει την ιστορία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος, τα τελευταία σαράντα χρόνια, θα διαπιστώσει ότι ήταν είναι και θα παραμείνει «σκοτεινή» έχοντας πολλές φορές τη μορφή της φαρσοκωμωδίας «τυλιγμένη» με μεταλλαγμένα συνθήματα  και εμείς ως εκλέκτορες-ψηφοφόροι πάντα!!! μας έλλειπε η αυτογνωσία και η αυτοκριτική.
Οι πολιτικοί μας, όλα αυτά τα χρόνια, έρχονται ως λυτρωτές, αναθεματίζοντας τους προκατόχους των με το σύνθημα, «παραλάβαμε καμένη γη» όμως, μεταλλάσσονται σύντομα πάνω στην καρέκλα της εξουσίας  και όλα τα λεγόμενά τους γίνονται παρελθόν, χωρίς να υπολογίζουν τόσο τις αντοχές της Χώρας όσο και του λαού της. Μπαίνοντας στον πειρασμό όλα αυτά τα χρόνια βρίσκουμε ανθρώπους όλων των αποχρώσεων, με  «κοινές» ρίζες, παραφυάδες, πολλοί τους αποκαλούν «λαμόγια», που κατά καιρούς ενώνονται, γίνονται υπερασπιστές του «δίκαιου αγώνα», αυτοκόλλητοι, δήθεν για το καλό του τόπου…

Ταυτοποίηθηκε ο δράστης κλοπής στη Γαβαλού

Συγκεκριμένα, άγνωστοι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι του ηλικιωμένου και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν και απέσπασαν το ποσό των 800€. 
Έκτοτε διενεργούνταν αναζητήσεις και τελικά χθες αναγνωρίστηκε ο ένας εκ των δυο δραστών. Πρόκειται για έναν 48χρονο ενώ ο έτερος δράστης αναζητείται ακόμη.






Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

4o Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

(Αγρίνιο, 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου 2016
Παπαστράτειο Μέγαρο)
Σε συνεργασία με:
Δήμο Αγρινίου
Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου & Μεσολογγίου
Καρδιολογικές Κλινικές ΓΝ Αγρινίου & Μεσολογγίου
Κέντρα Υγείας

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων, πραγματοποιεί στο Αγρίνιο -σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου και τις Καρδιολογικές Κλινικές των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου- το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, στο διάστημα 30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου (Παπαστράτειο Μέγαρο).
Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Περιφερειακού Συνεδρίου της ΕΚΕ, με ομιλητές διακεκριμένους Καρδιολόγους από όλη την Ελλάδα, στοχεύει να καλύψει την ανάγκη για σύγχρονη επιστημονική ενημέρωση, όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα και όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιοαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί Οικογενειακοί Ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κλπ).

Το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών του Μεσολογγίου!!!

Μαθήματα ανθρωπιάς από τους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας Νίκος Καραπάνος μαζί με συναδέλφους του, περιποιήθηκαν τους 37 μετανάστες που από χθες φιλοξενούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο του Μεσολογγίου (είχαν εντοπιστεί το πρωί στο δρόμο Μύτικα – Αστακού), σερβίροντάς τους μερίδες φαγητού. Πρόκειται για αξιέπαινη ενέργεια, που αν μη τι άλλο καταδεικνύει, ότι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή μας, υπηρετούν πάνω απ’ όλα άνθρωποι. Μπράβο!!!

Νίκος Αγγελόπουλος
Πηγή: www.sinidisi.gr

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σημαντική η Συμβολή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα σε Θέματα Ασφάλειας Υπολογιστών.

Σημαντική η Συμβολή του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Έρευνα σε Θέματα Ασφάλειας Υπολογιστών. 
Σημαντική ήταν η παρουσία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ στη Λεμεσό της Κύπρου που διεξήχθη το διεθνές συνέριο Σχεδιασμού Ψηφιακών Συστημάτων (Digital Design Systems - DSD 2016, http://dsd-seaa2016.cs.ucy.ac.cy/index.php?p=DSD2016). Ο Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος κ. Παρασκευάς Κίτσος (φωτογραφία) συμμετείχε στο συνέδριο ως Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής του συνεδρίου (PC chairman) καθώς επίσης και στην διοργάνωση τριών ειδικών συνεδριών που αφορούσαν τον Σχεδιασμό Ψηφιακών Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων για Συστήματα Ασφάλειας (IC Design for Security Applications) και τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος ερευνητών και καθηγητών από όλο το κόσμο. Στην κάθε συνεδρία παρουσιάστηκαν τέσσερις εργασίες από ερευνητικές ομάδες αναγνωρισμένων πανεπιστημίων από χώρες όπως η Γαλλία, Τσεχία, Ινδία, Ελλάδα και ερευνητικά κέντρα από Γερμανία και Αυστρία. Τέλος, ο κ. Κίτσος παρουσίασε την ερευνητική του εργασία που αφορούμε την ανίχνευση ιόμορφου υλισμικού (Hardware Trojan Detection) σε ολοκληρωμένα κυκλώματα τύπου FPGA και η οποία έτυχε μεγάλου ενδιαφέροντος. 
Ο κ. Κίτσος είναι υπεύθυνος της Ομάδας Σχεδιασμού Ψηφιακών Ολοκληρωμένων Κυκλωμάτων (http://diceslab.cied.teiwest.gr/index.php/el/) του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. 
Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν την συνεχώς αυξανόμενη δυναμική του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Σύσκεψη των Ο.Ε.Β. της Αιτ/νιας με πρωτοβουλία του Γ.Ο.Ε.Β. ΑΧΕΛΩΟΥ στις 24 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο



Αιφνίδιος θάνατος υπαλλήλου του ΚΤΕΛ Αιτ/νίας

Την ζωή του έχασε σήμερα τα ξημερώματα 58χρονος υπάλληλος του ΚΤΕΛ Αιτ/νίας ο οποίος εργάζονταν και ξαφνικά ένιωσε αδιαθεσία.
Μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αγρινίου αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν παθολογικά αίτια.
Τα ακριβή αίτια αναμένεται να δείξει η νεκροψία-νεκροτομή.
Ο άτυχος υπάλληλος Γ.Μ, ήταν γνωστός σε όλη Αιτωλοακαρνανία καθώς εργάζονταν ως εισπράκτορας πάρα πολλά χρόνια, κατάγονταν από τον Δαφνιά Μακρυνεείας.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Σύμβαση για έργα στο αγροτικό δίκτυο των Δ.Ε. Αρακύνθου και Μακρυνείας υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

Στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία για την κατασκευή έργων στο αγροτικό δίκτυο των Δ.Ε. Αρακύνθου και Μακρυνείας προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.
Σκοπός του έργου, προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι η αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου στις εν λόγω περιοχές, μετά από τις σοβαρές βλάβες που υπέστη (καταπτώσεις πρανών, κατάρρευση τοίχων κλπ.) από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, στα τέλη Ιανουαρίου- αρχές Φεβρουαρίου του 2015.
Ειδικότερα, με βάση σχετική μελέτη που συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Αγρινίου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμού οδών από φερτά υλικά ή από καταπτώσεις, εκσκαφές για την εξομάλυνση του καταστρώματος των δρόμων, επιστρώσεις με αμμοχαλικώδη υλικά και ανακατασκευή τάφρων που προϋπήρχαν.
Είχαν προηγηθεί εκτενείς αυτοψίες των Υπηρεσιών του Δήμου που διενεργήθηκαν προκειμένου να συνταχθούν οι σχετικοί φάκελοι και τα Τεχνικά Δελτία ανά ΔΕ και να αποσταλούν στις αρμόδιες αρχές (ΠΕ Αιτωλ/νιας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος).
Οι δρόμοι ,στους οποίους θα γίνουν οι επεμβάσεις θα υποδειχτούν από την επίβλεψη ,σύμφωνα πάντα με το τεχνικό φάκελο που έχει υποβληθεί.

Κατηχητικό ενηλίκων στην ενορία Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς !!!

Από την περασμένη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 το απόγευμα και με τη συμμετοχή πολλών ενοριτών μας, ξεκίνησε στο παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (κάτωθεν του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Γραμματικούς ) και συγκεκριμένα στο Πνευματικό κέντρο της Ενορίας μας ο κύκλος μελέτης Αγίας Γραφής - Κατηχητικό για μεγάλους αλλά και συζήτηση επί τρέχοντα σύγχρονα κοινωνικά, ενοριακά, πνευματικά, ποιμαντικά θέματα. Εκεί προσφέρθηκαν αναψυκτικά, βουτήματα και γλυκίσματα στους παρευρισκομένους.
Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από την πρώτη μας συνάντηση λίαν συντόμως ...

Η νέα αυτή πνευματική δραστηριότητα θα γίνεται κάθε Τετάρτη απόγευμα και ώρα που θα ανακοινώνουμε στο ευσεβές και χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως μας (Για το μήνα Σεπτέμβριο ώρα 18:00)

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Λίμνη Τριχωνίδα (Βίντεο)

Στην καρδιά της Αιτωλοακαρνανίας, βρίσκεται η λίμνη Τριχωνίδα, η μεγαλύτερη και γραφικότερη της Ελλάδας. Η Τριχωνίδα έχει επιφάνεια 97 τ. χιλιόμετρα, μέγιστο μήκος 19χλμ, πλάτος 6 χλμ, περίμετρο 58 χλμ και μέγιστο βάθος 58 μέτρα. Το οικοσύστημα της λίμνης Τριχωνίδας βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με τα γειτονικά οικοσυστήματα του κάμπου του Αγρινίου, της Μακρυνείας, του Παναιτωλικού, του Αρακύνθου, των βουνών της Ναυπακτίας και της Λυσιμαχίας.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σπυριδούλα. Η ιστορία τη 14χρονης υπηρέτριας από την Ματαράγκα που τη σιδέρωσαν τα αφεντικά της με το σίδερο, επειδή νόμιζαν ότι τους έκλεψε... (Φωτο & Βίντεο)


Η συντηρητική κοινωνία στα μέσα της δεκαετίας του ‘50, συγκλονίστηκε στο άκουσμα της είδησης πως ένα 12χρονο κορίτσι, η Σπυριδούλα, βασανίστηκε βάναυσα όταν το ζευγάρι για το οποίο εργαζόταν, ως υπηρέτρια, την έκαψε σε όλο της σώμα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σίδερο.
Της Μαρίας Ζαχαροπούλου
Η ιστορίας της μικρής ψυχοκόρης από τη Λαμία ήρθε να αναδείξει, με τον πιο τραγικό τρόπο, τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν πολλά παιδιά εκείνη την εποχή δουλεύοντας ως σκλάβοι σε πλουσιόσπιτα. Η Σπυριδούλα έμελλε να γίνει το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς αλλάζοντας, μάλιστα, τα δεδομένα της εποχής.
Η ιστορία της Σπυριδούλας Ράπτη ήταν συνηθισμένη για εκείνα τα χρόνια. Ήταν παιδί μιας πολύτεκνης και φτωχής οικογένειας από το χωριό Ματαράγκα Αγρινίου, και οι γονείς της θεώρησαν μεγάλη τύχη για τη μικρή την άφιξη του ζεύγους Βεϊζαδέ στο σπίτι τους και την υπόσχεση που τους έδωσαν ότι θα την φροντίσουν σαν παιδί τους.
Σε αντάλλαγμα της φιλοξενίας, η Σπυριδούλα θα βοηθούσε στις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή του μωρού της ευκατάστατης οικογένειας των τραπεζικών υπαλλήλων, όπως είχαν συστηθεί, από τον Πειραιά. Το καλοκαίρι του 1953, η 10χρονη τότε Σπυριδούλα, άφησε πίσω της τους γονείς, τα επτά αδέλφια της και το χωριό για μια νέα ζωή στην Αθήνα.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τεράστια συμμετοχή του Αγρινίου στο Let's do it Greece 2016!

Τεράστια συμμετοχή του Αγρινίου στο Let's do it Greece 2016! Πολλές δράσεις σε μια σειρά σημεία, όπου ο Δήμος, σύλλογοι, ομάδες σχολεία και απλοί εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα καλύτερο αύριο!
Καθαρισμοί, εξωραϊσμοί και κάθε είδους περιβαλλοντικές δράσεις έδωσαν νέο αέρα στην πόλη και διασκέδασαν τους πολίτες! Απολαύστε φωτογραφίες από τις δράσεις! 








Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Κατερινούς


 Με μεγαλοπρέπεια εν μέσω πλήθους κόσμου εορτάστηκε η μνήμη του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας.

Στο καύχημα ολόκληρης της Μακρυνείας προσέτρεξαν και φέτος για να τιμήσουν την μνήμη της οι κάτοικοι της επαρχίας της Μακρυνείας, άλλοι εκπληρώνοντας ένα τάμα, άλλοι για να την ευχαριστήσουν, άλλοι για να τη ικετεύσουν κι άλλοι για να την τιμήσουν και να την προσκυνήσουν.
Το μοναστήρι λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Γαβαλού αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο που σε κάθε τους πρόβλημα προστρέχουν για να ζητήσουν την μεσιτεία Της.
Και η Κυρά πάντα ανταποκρινόμενη τους χαρίζει πλουσιοπάροχα της ευλογίες του Κυρίου και Υιού της και Θεού μας, Ιησού Χριστού.
Ιερείς από τα χωριά της γύρω περιοχής συμμετείχαν στον υπαίθριο εσπερινό της ιστορικής Ιεράς Μονής, μεταξύ τους και ο Ιερομόναχος π. Κοσμάς Παλαιογιάννης από το Άγιο Όρος ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο ιστορικό μοναστήρι της Κατερινούς, στο Γενέσιον της Θεοτόκου και στην επιλογή της Παναγίας ως Θεοτόκου αλλά και για τα αναρίθμητα θαύματα της Κατερινούς, της μεσίτριας ολάκαιρης της Μακρυνείας.

Στη λίμνη Τριχωνίδα από 16-18 Σεπτεμβρίου το Κύπελλο

Στη λίμνη Τριχωνίδα από 16-18 Σεπτεμβρίου το Κύπελλο
7th TRICHONIAN WAKEBOARD
Αθλητές και σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το άθλημα.
H Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι και ο Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» , υπό την Aιγίδα του Δήμου Αγρινίου, συνδιοργανώνουν το κύπελλο wakeboard Τριχωνίδας το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στη Λίμνη Τριχωνίδα, στις 16-18 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών- αθλητριών και ναυταθλητικών συλλόγων απ’ όλη τη χώρα.
Το αγωνιστικό σκέλος θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Συλλόγου «Τρίτωνας» στη θέση Δογρή-κτήμα Πιθάρι, το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ιστορική στιγμή για το Αγρίνιο το άνοιγμα του αρχαίου θεάτρου της Δήλου με παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ.

Γ. Παπαναστασίου: «Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει έμπρακτα ότι το Αγρίνιο μπορεί να έχει κι έχει θέση στον πολιτιστικό χάρτη με έργα ευρύτατης αποδοχής».
Με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Εκάβη, μια πρόσφυγας », μια παράσταση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και πρωταγωνίστρια την κορυφαία εν ζωή Ελληνίδα τραγωδό Δέσποινα Μπεμπεδέλη, «άνοιξε» τις πύλες του μετά από 2100 χρόνια, το αρχαίο θέατρο της Δήλου, σε μια ιστορική στιγμή, γεμάτη συμβολισμούς και συγκινησιακή φόρτιση. 

Μετά από δύο χιλιετίες σιωπής, στο πιο φωτεινό σημείο της Μεσογείου, στο θέατρο που οικοδόμησαν οι Δήλιοι το 3ο αι. π. Χ. από λευκό μάρμαρο, ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και ως ένα χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ιδεών, θέατρο που καταστράφηκε το 88 π.Χ., από τα στρατεύματα του βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη, ακούστηκε ξανά θεατρικός λόγος, και ηχηρά μηνύματα, προς πάσα κατεύθυνση, για ένα από τα κορυφαία προβλήματα του σήμερα, αυτό της προσφυγιάς.

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

“Αγκάλιασαν” οι Αιτωλοακαρνάνες τις απόλυτα επιτυχημένες εκδηλώσεις «ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2016»

Λίγες μέρες πέρασαν αφότου έπεσε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2016, και το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου με τις εκδηλώσεις ΚΑΨΟΡΑΧΗ 2017.
Οι φετινές εκδηλώσεις που φέτος συμπλήρωσαν δέκα χρόνια, ήταν ξεχωριστές και επιτυχημένες, αφού άφησαν ικανοποιημένους τόσο τους επισκέπτες όσο και τους διοργανωτές, στην προκειμένη περίπτωση τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΚΑΨΟΡΑΧΗΣ και τους κατοίκους αυτού του όμορφου χωριού.
Αναμφισβήτητα με την πάροδο του χρόνου οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις του συλλόγου της Καψοράχης, έχουν γίνει θεσμός. Ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει τις αγαπάει και τις στηρίζει. Έτσι και φέτος έδωσε δυναμικό παρόν.
Η θεατρική παράσταση που δόθηκε, το παραδοσιακό πανηγύρι, και η μεγάλη συναυλία που έδωσε ο Χρήστος Δάντης με την γεμάτη ενέργεια εμφάνιση του, διασκέδασε και τους πιο απαιτητικούς.
Ο αγώνας των αυτοκινήτων 4Χ4, ο αγώνας δρόμου, η γιορτή αθερίνας και το 2ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων της Μακρυνείας, προσέλκυσαν τον επισκέπτη, δίνοντας του την ευκαιρία να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας διασκεδάζοντας για τρεις συνεχόμενες μέρες.

Μακρύνεια 2016