Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Γεωργίου: Κατέκτησε Γή, Ουρανό και Θάλασσα με δικές του κατασκευές !!! (Φωτο - Βίντεο)

Για όλους εμάς που μεγαλώσαμε με τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βέρν (Ροβύρος ο Κατακτητής, Ο Κοσμοκράτωρ κλπ) ο Κώστας Γεωργίου θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει την ενσάρκωση του κεντρικού  ήρωα σε κάποιο από αυτά. Εφευρετικός, υπομονετικός, παθιασμένος με τις κατασκευές, σχολαστικός, εχει κατασκευάσει από πετομηχανές (όπως Μηχανοκίνητο Parapente, MοτοΑιωρόπτερο, Αυτόγυρο) Πλεούμενα (Βάρκες, Hovercraft), Αυτοκίνητο και πολλές ακόμη κατασκευές καθημερινής χρήσεως. Κατάγετε από την Σταμνά Μεσολογγίου είναι μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου και κινείται μεταξύ Πάτρας (λόγω εργασίας) Σταμνάς (λόγω εργαστηρίου και καταγωγής) και Αγρινίου (λόγω Αερολέσχης). Συναντηθήκαμε ένα βραδάκυ στο σπίτι του και εργαστηριό του, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού του στα Σταμνά, όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα για τις κατασκευές που έχει κάνει ή σκέπτεται να κάνει.
Συνέντευξη στη Χρύσα Σπαή για λογαριασμό του http://AgrinioBestOf.gr

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Αγρίνιο – Μεσολόγγι – Γαβαλού: Ημερίδες για το διαδίκτυο : «Καλή και προβληματική χρήση, οι κίνδυνοι και οι λύσεις»

Διαδίκτυο: Καλή και προβληματική χρήση, οι κίνδυνοι και οι λύσεις.
Τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Εισηγήτρια η Δρ Στέλλα Χρηστίδη.

Από την Πέμπτη 24 έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα Διαδίκτυο: Καλή και προβληματική χρήση, οι κίνδυνοι και οι λύσεις.
Σε όλες τις εκδηλώσεις, στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και την Γαβαλού, θα είναι εισηγήτρια η Δρ Στέλλα Χρηστίδη, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου για νεαρούς ενήλικες του 18 Άνω, ως προσκεκλημένη του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, και συντονιστής ο Επιστημονικώς Υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας κ. Γεράσιμος Ρεπάσος.
Το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας έχει συνεργαστεί για την πραγματοποίησή τους (η σειρά αναφοράς είναι αυτή του προγράμματος των εκδηλώσεων) με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μεσολογγίου και το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας Μεσολογγίου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, την Α´ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, τους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, 
την Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τον Δήμο Αγρινίου και την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς, με την, μόνιμη, υποστήριξη από το Ανοικτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς, τις και τους συναδέλφους και συνεργάτες που υποστήριξαν την διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοβουλία Kοινωνικής Αλληλεγγύης των σχολικών κοινοτήτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ματαράγκας.

«Ελαιόλαδο του τόπου μας»
  Ένα δώρο ανθρωπιάς & αλληλεγγύης
για τους συνανθρώπους μας    
που  έχουν ανάγκη
Πρόσκληση συμμετοχής και προσφοράς
Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αναμφίβολα μας έχει αγγίξει όλους και έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά μας. Μάλιστα, μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας αδυνατεί παντελώς να ανταπεξέλθει σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. 
Διοργανώνουμε και φέτος εθελοντική προσφορά ελαιολάδου φετινής εσοδείας με στόχο την ανακούφιση συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και σας καλούμε να συνδράμετε σε αυτή μας την προσπάθεια. Οι προσφερόμενες ποσότητες θα συγκεντρωθούν και θα συσκευαστούν με ευθύνη των εθελοντών μας στα κατά τόπους ελαιοτριβεία σε δοχεία που μας έχουν διατεθεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένα μέρος του συγκεντρωθέντος ελαιολάδου θα διανεμηθεί μέσω της Εκκλησίας στην τοπική κοινωνία και το υπόλοιπο θα παραδοθεί από τα σχολεία μας σε κοινωφελή ιδρύματα του νομού μας που στηρίζουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού ανάλογα με τις ανάγκες.

                Βοηθήστε με τη συνεισφορά σας
      να πετύχει η προσπάθεια και να συνεχιστεί.

                                    
                            Οι Μαθητικές Κοινότητες                            
Οι  Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και
 οι Σύλλογοι Καθηγητών του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ματαράγκας

Για συγκέντρωση ελαιολάδου επικοινωνήστε στα εξής τηλέφωνα:

α. Γυμνάσιο Ματαράγκας: 2635022147
β. Γεν. Λύκειο Ματαράγκας: 2635022033
γ. Σύλλογοι γονέων – κηδεμόνων: 6944981488 - 6947123955 

Με λαμπρότητα η Γραμματικού Αγρινίου εόρτασε τον Απόστολο Φίλιππο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και πλήθος κόσμου, η Γραμματικού του Δήμου Αγρινίου εόρτασε με μεγαλοπρέπεια αλλά και λαμπρότητα, τον πολιούχο της Απόστολο Φίλιππο το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2016. 
Το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος από τον ιεροκήρυκα της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π Δαυίδ Μπαζούλα. 
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας με τη συμμετοχή Ιερέων της Μακρυνείας όπου το Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας π Ιωάννης Εφημέριος Παπαδατών Μακρυνείας. Εν συνεχεία έλαβε μέρος η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, του κατηχητικού σχολείου του Ιερού μας Ναού.
Το πρωί της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π Ιερόθεος Κοκκόσης και το Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της καθ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς

Υπογραφή σύμβασης από τον Γ. Παπαναστασίου για τον αγωγό ύδρευσης της Μακρυνείας.

Τη σύμβαση για τη κατασκευή του αγωγού ύδρευσης της Μακρυνείας υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου.
Σκοπός του έργου είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού που συνδέει τα αντλητικά (θέση Ανάληψη) με το διυλιστήριο και την δεξαμενή ύδρευσης της Μακρυνείας. Θα τοποθετηθεί νέος αγωγός ελατού χυτοσιδήρου διατομής Φ300 συνολικού μήκους 565,00μ ο οποίος θα λύσει οριστικά το πρόβλημα τροφοδότησης της. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 225.000 ευρώ.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση έργων του ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΝΤΟΥΡΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου και το Φιλολογικό Τμήμα του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ανδρέα Μουντούρη “Ο κληρονόμος ήταν νόθος”, καθώς και της ποιητικής του συλλογής “Στ’ ανθισμένο περιβόλι μου”.
Θα μιλήσουν : α). Ο κ. Κωνσταντίνος Κονταξής, καθηγητής της Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Δ. Μακεδονίας. β). Η κ. Κατερίνα Καλαμπαλίκη, Φιλόλογος – Ποιήτρια. 
Συντονιστής της Εκδήλωσης θα είναι η κ. Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Φιλόλογος και Γεν. Γραμματέας του Λαογραφικού Μουσείου Αγρινίου, η οποία θα απαγγείλει και ποιήματα.
Αίθουσα : Τράπεζα της Ελλάδος. (Πλατ. Δημοκρατίας-Αγρίνιο). Σάββατο 12 Νοεμβρίου, ώρα 7.00 μ.μ.

Ιερά Πανήγυρη της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου στην Γραμματικού

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του καθ΄ ημάς Ιερού Ναού με αισθήματα αγάπης, ιδιαιτέρας τιμής και πνευματικής χαράς, σας προσκαλούν να συνεορτάσετε εις την Ιεράν Πανήγυριν της Ενορίας ημών, τη 13η & 14η Νοεμβρίου 2016, εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου, του και Προστάτου, Πολιούχου, Εφόρου και ακοιμήτου πρεσβευτού αυτής.
Το  πρόγραμμα της εορτής  έχει ως εξής :
 
  • Αφ’ εσπέρας Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 μμ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος και εν συνεχεία θα λάβει χώρα η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Φιλίππου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου,του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμματικούς και των προσκεκλημένων πολιτιστικών Συλλόγων.
  • Το  πρωί  της  εορτής και περί ώραν  7:00 πμ  θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.
  • Το απόγευμα της εορτής και ώρα 17:00 μμ η Ακολουθία του μεθεόρτιου Εσπερινού και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση του Αγίου. 

Προσκαλούνται άπαντες οι ευσεβείς χριστιανοί.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η γέφυρα "ΜΠΑΝΙΑ" ξανά στην κυκλοφορία.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην γέφυρα Μπανιά, που σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του Δημάρχου Θέρμου «…η συντήρησή της μετά από πολλά χρόνια δικαιολογεί την κατανόηση των οδηγών και επαγγελματιών της περιοχής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.»
Ο κ. Κωνσταντάρας συμπληρώνει πάντως πως παράλληλα γίνεται «επιτακτική πλέον η ανάγκη κατασκευής νέου δρόμου Θέρμου – Ναυπάκτου και νέας γέφυρας.»